Author Topic: 1985 K100 RT That didn't run...does now!  (Read 21020 times)

Offline stokester

  • ^ Proficient Motobricker
  • Posts: 316
Re: 1985 K100 RT That didn't run...does now!
« Reply #250 on: May 27, 2018, 09:22:14 PM »
Ride on! :riding:
  • Yorktown, Virginia
  • 94 K75S - 93 K75S - 91 R100RT - 78 R100S

Offline Timbox

  • ^ Motobrick Curious
  • Posts: 79
Re: 1985 K100 RT That didn't run...does now!
« Reply #251 on: May 27, 2018, 10:59:32 PM »
Congrags on putting her back together and having her run.  At this point do you really care what the fix was :)  I think all the hard work paid off and I am just glad you got her back on the rd.
  • Tomah, Wisconsin
  • 87 K100 RS
1987 K100RS current project :)
In shed: 07 Bandit 1250, 86 FJ1200, 85 Madura 1200 and KLR650

Offline Supershooter

  • ^ Proficient Motobricker
  • Posts: 153
Re: 1985 K100 RT That didn't run...does now!
« Reply #252 on: May 28, 2018, 10:12:53 PM »
At this point I have a leaky master cylinder and a headlight that only illuminates the parking light but not the large headlight. Should these issues be brought up in new threads or I this one?


Any ideas onthe headlight issue? From my research it seems like a load shed issue or high low switch issue, any things or first this then that advice.


I'm not sure if I want to tear into the dot 4 leak or not.


Supershooter
  • Liberty Township, O'brien County, Iowa
  • 85 K100 RT

Offline Laitch

  • ^ Quintessential Motobricker
  • Posts: 5056
Re: 1985 K100 RT That didn't run...does now!
« Reply #253 on: May 28, 2018, 10:55:04 PM »
Should these issues be brought up in new threads or I this one?
Any ideas on the headlight issue? From my research it seems like a load shed issue or high low switch issue, any things or first this then that advice.
Keep the issues in this one. It's easier to keep track of what has been done.

Maybe your headlight bulb is burnt out. Believe it or not, that happens.
  • Along the Ridley in Vermont.
  • 1995 K75T 68,000 miles
I wept because I had no radials until I met a man who had no splines.

Offline Timbox

  • ^ Motobrick Curious
  • Posts: 79
Re: 1985 K100 RT That didn't run...does now!
« Reply #254 on: May 29, 2018, 06:56:04 AM »
I would start with what ever area you feel is easiest.  One end (the head light) or the other (swx).  I think my swx was in need of some TLC and once I cleaned it, it felt like it should have in the first place. 


  • Tomah, Wisconsin
  • 87 K100 RS
1987 K100RS current project :)
In shed: 07 Bandit 1250, 86 FJ1200, 85 Madura 1200 and KLR650

Offline Supershooter

  • ^ Proficient Motobricker
  • Posts: 153
Re: 1985 K100 RT That didn't run...does now!
« Reply #255 on: June 06, 2018, 10:34:11 PM »
Since I'll be disassembling the head light, are there any recommendations for a better bulb/LED or such?


Supershooter
  • Liberty Township, O'brien County, Iowa
  • 85 K100 RT

Offline Laitch

  • ^ Quintessential Motobricker
  • Posts: 5056
Re: 1985 K100 RT That didn't run...does now!
« Reply #256 on: June 07, 2018, 06:02:24 AM »
Since I'll be disassembling the head light, are there any recommendations for a better bulb/LED or such?
If this were my bike, I'd install a $10 60/55W H4 to determine if the bulb is the problem. If that fixed it, I'd buy another $10 60/55 H4 as a spare and swap it in next season if necessary. There's always this to consider though. :giggles 
  • Along the Ridley in Vermont.
  • 1995 K75T 68,000 miles
I wept because I had no radials until I met a man who had no splines.

Offline Supershooter

  • ^ Proficient Motobricker
  • Posts: 153
Re: 1985 K100 RT That didn't run...does now!
« Reply #257 on: June 10, 2018, 02:05:30 PM »
When I test the headlight working at the plug what should my reading be and which wires at hot an ground?

Supershooter
  • Liberty Township, O'brien County, Iowa
  • 85 K100 RT

Offline rbm

  • ^ Quintessential Motobricker
  • Posts: 1652
Re: 1985 K100 RT That didn't run...does now!
« Reply #258 on: June 10, 2018, 03:26:15 PM »
White = High beam
Yellow = Dip beam
Brown = ground

Best mod to do to your lighting system, better than any aftermarket bulb, is to install an Eastern Beaver relay kit or DIY the same thing.

Do you get high beam when you try the Flash button on the left hand controls (ignition on, kill switch normal, press flash button)?
  • Regards, Robert
Toronto, Ontario

1987 K75 - Build Blog @http://k75retro.blogspot.ca/
2011 Moto Guzzi V7 Racer

Offline Supershooter

  • ^ Proficient Motobricker
  • Posts: 153
Re: 1985 K100 RT That didn't run...does now!
« Reply #259 on: June 14, 2018, 10:34:15 PM »
I took the advice and bought a new light bulbs. Unfortunately not my issue, no light with the new bulb. Where should I go from here?

In a more positive note I was able to remove the exhaust shield after the last person to work on this Brick stripped out one of the bolts that held the shield on.

Supershooter
  • Liberty Township, O'brien County, Iowa
  • 85 K100 RT

Offline The Mighty Gryphon

  • ^ Quintessential Motobricker
  • Posts: 3551
Re: 1985 K100 RT That didn't run...does now!
« Reply #260 on: June 15, 2018, 01:53:25 PM »
Power for the headlight goes through the ignition switch, load shed relay and the left hand combination switch.  There are a number of connectors in the path where a loose or dirty connection can prevent light from getting out of the  bulb.

I would get an electrical diagram of the bike and start tracking the 12v from the battery to the bulb. 

One tip.  I have found that it is easier to hear confirmation of power than to see it.  I say this because I am normally looking at where I am sticking the test probe, and it seems that every time I look away at my meter, the probe slips off the spot I want to test.  A buzzer or a horn will confirm the presence of power while still letting you concentrate on where you are testing. 
  • In my garage in Marilla, NY
  • '94 K75RT Mystic Red, '92K100RS White, '94 K75S Dakar Yellow
Current:
'94 K75RT "Ilsa, She Wolf of the SS"
'94 K75S "Cheetos"
'91 K100RS "Moby Brick Too

Offline rbm

  • ^ Quintessential Motobricker
  • Posts: 1652
Re: 1985 K100 RT That didn't run...does now!
« Reply #261 on: June 15, 2018, 02:09:53 PM »
... it seems that every time I look away at my meter, the probe slips off the spot I want to test.
Alligator clip leads are your friend, Jim.  A set of cheap alligator leads is around $5 - $10.  My personal favourite and what I recommend is the Fluke TP920 Test Probe Accessory set from Amazon.  Top quality product.
  • Regards, Robert
Toronto, Ontario

1987 K75 - Build Blog @http://k75retro.blogspot.ca/
2011 Moto Guzzi V7 Racer

Offline The Mighty Gryphon

  • ^ Quintessential Motobricker
  • Posts: 3551
Re: 1985 K100 RT That didn't run...does now!
« Reply #262 on: June 15, 2018, 02:52:55 PM »
I have a ton of alligator clip leads, but still really like my little piezo box that does 12v and continuity testing.  One of the best pieces of kit I ever built.  It's especially nice when I am trying to test in the female half of small multi pin connectors where even mini alligator clips have a hard time.  Plus there is no need to have to position it so I can see a display, it can be anywhere and I'll hear the beep.
  • In my garage in Marilla, NY
  • '94 K75RT Mystic Red, '92K100RS White, '94 K75S Dakar Yellow
Current:
'94 K75RT "Ilsa, She Wolf of the SS"
'94 K75S "Cheetos"
'91 K100RS "Moby Brick Too

Offline Supershooter

  • ^ Proficient Motobricker
  • Posts: 153
Re: 1985 K100 RT That didn't run...does now!
« Reply #263 on: June 17, 2018, 09:14:41 AM »
Well, during my test ride I hear the heat shield rattling, so I removed it. The P.O. stripped out a bolt head so I ground it off. Yesterday Dad and I sandblasted and repainted it. Iíll get back to the headlight issues after this diversion is over.




Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Liberty Township, O'brien County, Iowa
  • 85 K100 RT

Offline Martin

  • ^ Quintessential Motobricker
  • Posts: 3334
Re: 1985 K100 RT That didn't run...does now!
« Reply #264 on: June 17, 2018, 04:52:52 PM »
If the rear master cylinder is leaking, there is a post for a easy swap to a Chinese alternative for $13.33 Au. Depending on the model you may have to swap the hose. At that price I even carry a spare in stock. Quite a few members are running them with no problems recorded so far in over 12 months.http://www.motobrick.com/index.php/topic,9364.msg90596.html#msg90596
Regards Martin.
  • North Lakes Queensland Australia
  • 1992 K75s Hybrid, Lefaux, Vespa V twin.

Offline Supershooter

  • ^ Proficient Motobricker
  • Posts: 153
Re: 1985 K100 RT That didn't run...does now!
« Reply #265 on: June 17, 2018, 10:43:18 PM »
Martin it's unfortunately the front. Preparation for new carpet got I the way of progress today, hopefully things slow down late this week.

The heat shield repair only cost $16.50 plus my free labor.

Supershooter
  • Liberty Township, O'brien County, Iowa
  • 85 K100 RT

Tags: